Jill won één jaar gratis een Lexus voor de 100ste verjaardag van CIAC

27 February 2024

Jill won één jaar gratis een Lexus voor de 100ste verjaardag van CIAC
Lees hier haar getuigenis

Omwille van het 100-jarig bestaan van CIAC Groep, deden ze een winactie om een jaar lang met een wagen te rijden. Wie niet waagt, niet wint dacht ik en zo won ik een jaar lang rijden met de Lexus UX 250H! Een belevenis en ervaring die ze ons niet meer afpakken.

Mijn eerste indruk: luxueus comfort

Het merk “Lexus” op zich straalt al meteen luxe uit. De Lexus UX 250H is een prachtige wagen zowel qua exterieur als interieur. De kaki groene kleur van de wagen waar ik een jaar lang mee mocht rijden, is uniek op de baan en vind ik persoonlijk een heel mooie kleur. Het geeft net dat extraatje aan deze luxe wagen. Ik kreeg hierover heel veel complimenten.

Het comfort in de wagen is van hoog niveau. De lederen zetels zijn niet alleen een streling voor het oog maar zitten ook super comfortabel. Er is veel ruimte in de wagen om plaats te nemen en te zitten. Zowel aan de bestuurderskant als voor alle passagiers. Eens in de wagen, waan je je meteen in hoogtechnologische sferen. Het was even uitzoeken voor wat elk knopje diende en wat de auto allemaal kon. Maar voor je het weet ben je er zo mee weg!

Je kan je stoel elektrisch verplaatsen. Heel handig om snel je stoel te verzetten. Ook is er een extra knopje om je rugleuning naar wens te brengen. Mijn vriend was zot van de “massagebollen”. Veel knopjes op het stuur om bijvoorbeeld de radio te regelen, cruise control aan- en uit te zetten, lane assist toe te passen, etc. Heel gebruiksvriendelijk omdat alles binnen handbereik is. Je kan heel gemakkelijk handsfree bellen met 1 knopje aan het stuur.

Dan is er ook nog een bediening voor stoelverwarming, zowel voor de chauffeur als de passagier vooraan. Een zaligheid! Je kan deze ook in warmte instellen van automatisch naar weinig tot veel warmte. Zeker een meerwaarde om te hebben in een wagen. Dit zal ik dan ook enorm missen tijdens de koudere periodes van het jaar. Een grote meerwaarde om te nemen als optie bij je wagen.

De ultieme rijervaring: moeiteloos, geruisloos én veilig

In het begin was het wennen om ermee te rijden. Ik had nog nooit met een automatische of een hybride wagen gereden. Dit was een wereld van verschil. Het is een gemak op de baan en je bent meer gefocust op wat er op de weg gebeurt. Je hoort en voelt ook amper dat je aan het rijden bent. Ook bij regenweer voel ik me veiliger op de baan in deze wagen! Indien de motor draait, hoor je bijna niet dat je er staat. Qua verbruik ben ik minder een referentiepunt aangezien ik voor mijn werk heel wat autostrade doe. Ik zat aan een gemiddeld verbruik van 6.3L/100km. Wat op zich best wel mee valt voor de afstanden die ik deed. Een hybride wagen is vooral voordelig voor mensen die korte afstanden doen en liefst geen autostrade. Ik zou het mensen aanraden die korte afstanden doen.

Je kan je wagen via een vingerdruk langs buiten openen en sluiten (langs de chauffeurskant) als je de sleutel ter hoogte van de wagen houdt. Handig om niet te moeten kijken welk knopje je moet induwen alvorens de wagen te openen of sluiten. Ook je koffer kan je zo openen of op afstand aan de hand van het knopje op je sleutel. En via de binnenkant van je koffer is er een knopje om de kofferdeur te sluiten maar ook meteen de wagen te sluiten. Dit vond ik toch ook persoonlijk heel erg handig. Als je bijvoorbeeld je handen vol hebt met boodschappen druk je gewoon de knop in en de koffer en auto sluiten automatisch. Wat me wel telkens opviel was het gepiep dat hij maakte bij openen of sluiten ervan. Maar na een tijdje ben je dit zo gewoon. Rijden met de wagen doe je gewoon met de aanwezigheid van de sleutel in de wagen, super handig!

De koffer was, wat voor ons betreft, aan de kleine kant. Voor boodschappen te doen gaat dit nog maar een weekendje weg daarvoor moesten wij toch zeker de achterste zetels plat leggen. Dit is natuurlijk heel persoonlijk te bekijken en afhankelijk van wat je allemaal meeneemt uiteraard. Positief aan de koffer is wel dat het op een goede hoogte is, je moet je niet bukken om je spullen in de koffer te steken. Werkt dus heel ergonomisch, zowel voor jong als oud!

Geschikt voor elke rijstijl

De wagen heeft een panoramisch dak. Leuk om te gebruiken als het mooi weer is. Je kan ook het panoramisch dak openen wat net dat extraatje meer geeft tijdens de warme zomermaanden. Tijdens de donkerdere periodes of late avonden vond ik het aangenaam om een panoramisch dak te hebben, dit geeft meer licht en ruimte gevoel in de wagen tijdens het rijden.

Voor de sportieve chauffeurs onder ons, is er ook een sport functie die je kan aanzetten. Persoonlijk heb ik dit niet echt gebruikt maar af en toe bij het oprijden van de autostrade gebruikte ik dit om snel de baan op te gaan. Ook is er nog steeds een soort van schakelfunctie die je kan gebruiken door de versnellingen aan te passen, zoals bij een manuele wagen. Deze heb ik nooit gebruikt gezien het gemak van de automatische functie.

Opties op mijn Lexus UX 250H voor nog meer comfort

Nog enkele handige opties op de wagen die ik toch belangrijk vind om mee te delen:

  • Elektrisch inklapbare spiegels die je van binnen kan besturen (zowel om goed te zetten als om dicht te klappen).
  • Sensoren op je spiegels die passanten aangeven in je dode hoek of wagens die je op de baan passeren.
  • Er is een groot scherm om GPS op weer te geven en gemakkelijk in gebruik te nemen vanwege de touch screen.
  • Een opbergvak tussen stoel van de chauffeur en passagier (handig om bepaalde zaken in op te bergen zoals zonnebril, protefeuille, etc.).
  • Als je het spiegeltje gebruikt (zowel bij chauffeur als passagier) gaat er automatisch een lichtje aan.
  • Om licht te krijgen zowel vooraan als achteraan kan je dit doen door via touchscreen de plaatjes aan te raken (keihandig!).
  • Achterin tussen de passagiers zetels bevindt zich een uitschuifbaar gedeelte zodat je een beker of een flesje drinken in kan plaatsen.


Er zijn eveneens parkeersensoren die aangeven hoe ver je kan parkeren en je kan alles volgen op het GPS scherm. Indien er een alarm is, bijvoorbeeld te lage bandenspanning, dan komt dit telkens op je dashboard. Heel handig om tijdig actie te ondernemen.

Indien je een IPhone in bezit hebt kan je deze draadloos opladen door je gsm in het daarvoor voorziene vak te leggen tijdens het rijden. De wagen kan, indien verbonden met USB, zowel verbinden met IPhone als met Android zo kan je bijvoorbeeld de app Waze gebruiken vanop je telefoon die verbonden is met het scherm.

3 redenen waarom ik zou kiezen voor de Lexus UX 250H bij CIAC

Mijn top 3 pluspunten aan deze wagen waren: automatisch rijden, de lampjes aan de zijspiegels die aangaan wanneer er een passant passeert en de verwarmbare zetels! Opties die ik in de toekomst wel belangrijk vind bij het aankopen van een nieuwe wagen.

Quote van de dag: "Grijp alle kansen in je leven" en bij deze dus ook "Wie niet waagt... wie niet wint!”